Znów zmiana przepisów w związku z wystąpieniem stanu epidemii

Wydaje się, a nawet jest to pewne, że przepisy „w sprawie ustanowienia określonych ograniczeń, nakazów i zakazów w związku z wystąpieniem stanu epidemii” pisane są na kolanie, robione sztuka dla sztuki bez głębszych przemyśleń ot tak aby napisać kolejne Rozporządzenie.

2.12.2020

Oferta pracy

Uczelnia Łazarskiego, jedna z najstarszych i najbardziej prestiżowych polskich uczelni niepublicznych, w związku z utworzeniem  Pracowni Nauk Morfologicznych w ramach Wydziału Medycznego Uczelni Łazarskiego poszukuje Kandydatek/Kandydatów nastanowisko:

30.11.2020

Prośba o finansowe wsparcie!

Zwracam się w imiemiu Ryszarda Godlewskiego o wsparcie finansowe. Ryszard zbiera kasę na operację oczu. Ryszard Godlewski, dziennikarz w latach 2012 - 2014 był Redaktorem Naczelnym DF MEMENTO. Z pod jego pióra wyszło 14 numerów naszego periodyku. Poniżej link do zrzutki.https://zrzutka.pl/operacja-ratowania-wzroku

30.11.2020

* * * * * * * * * * * * K O N D O L E N C J E * * * * * * * * * * * *

Szanownej Pani
Iwonie  Komorniczak
wyrazy głębokiego współczucia i słowa wsparcia
z powodu śmierci męża Jana
składają
Prezes, Zarząd, pracownicy i członkowie Polskiego Stowarzyszenia Pogrzebowego
wraz z redakcją DF MEMENTO

Zmarł Marian Kolczyński

Z wielkim smutkiem zawiadamiamy, że w dniu 2 listopada 2020 roku w wieku 79 lat zmarł Marian Kolczyński. Długoletni prezes Zieleni Miejskiej we Włocławku, członek honorowy Polskiego Stowarzyszenia Pogrzebowego. Znawca i ekspert w dziedzinie zarządzania i administrowania cmentarzami, nauczyciel wielu zarządców. Przez wiele lat w DF MEMENTO prowadził Dział „Porady i prawo – Listy do zarządcy”.

Wyrazy głębokiego współczucia i słowa wsparcia dla rodziny

Składają:Prezes, Zarząd, pracownicy i członkowie Polskiego Stowarzyszenia Pogrzebowego
wraz z redakcją DF MEMENTO

3.11.2020

Reakcja na Apel Polskiego Stowarzyszenia Pogrzebowego

Apel Polskiego Stowarzyszenia Pogrzebowego o to abyśmy wizytę na cmentarzach rozłożyli na kilka dni odbił się szerokim echem w Polskich mediach. Apel ukazał się w ponad pięćdziesięciu portalach internetowych a na kanale Aktualności 360 był wyświetlany prawie 26 tyś razy.

30.10.2020

Krzysztof Wolicki o branży funeralnej i nowych pomysłach na pogrzeb

W numerze 44/2020 POLITYKI z dnia 27.10.2020 r ukazał się obszerny wywiad red. Juliusza Ćwielucha z Krzysztofem Wolicki, prezesem Polskiego Stowarzyszenia Pogrzebowego, o nowych obyczajach funeralnych w czasie pandemii - "Jeszcze nie było tak smutnych pogrzebów"

JULIUSZ ĆWIELUCH: – Pójdzie pan na cmentarz 1 listopada?
KRZYSZTOF WOLICKI: – Nie. Nie mam zamiaru pomagać pandemii. Pojadę w tygodniu. Na spokojnie, w jakiś ładniejszy dzień. Starsi przedstawiciele rodziny bardzo się buntowali na taką decyzję. Ostatecznie ich też udało się przekonać, że to nie ma sensu.

Link do art.

28.10.2020r.